Çöpler yer altına alınıyor

Belediyemiz çöp konteynerlerini yer altına alma projesini hayata geçirmeye başladı. Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kentin değişik mahallelerinde daha önce tespit edilen 15 ayrı noktada montalama çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, “Çöp’te yeni dönem” çalışmaları ile 40 Projesi içerisinde yer alan yeraltı evsel çöp konteynerlerinin ilkinin Zincirlikuyu Mahallesi stadyum caddesi üzerinde ki yerine monte edildiğini belirtti.

Görüntü kirliliği yok, kötü koku yok

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı; “Cadde ve sokaklarda yer üstünde bulunan çöp konteynerlerinin, gelişi güzel çöp atılması, konteynrerlerin yetersiz kalması, yer kaplaması nedeniyle trafiği engelleyici etkisi ile birlikte çevre ve görüntü kirliliğine de yol açtığını belirterek, “Yeraltı evsel çöp konteynerleri ile çöplerin daha derli toplu, başıboş kedi ve köpekler tarafından dağıtılması önlenecek. Bu sistem koku ve haşere üremesine de son verecek. Hijyenik açıdan da son derece sağlıklı olacak. Normal çöp konteynerlerinden daha büyük olması nedeniyle de daha fazla çöp alacak. Yeni sistem hem daha dayanıklı hem daha ekonomik” şeklinde konuştu.

Belediyemizce çalışmalarına başlanılan çöp konteynerlerinin yer altına alınması işleminin 2015 yılı sonunda tamamlanması bekleniyor.