Boyabat'ta sokak köpekleri sahipsiz değil

Belediyemiz başıboş sokak köpeklerine, sahipleri tarafından bakılamayan hasta ve yaşlı hayvanlara kucak açıyor.

Belediyemiz geçici bakımevinde, sahipsiz sokak köpeklerinin tedavisi yapılıyor, kısırlaştırılıyor, kuduz ve parazit aşıları yapılıp 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası uyarınca tekrar alındıkları yere bırakılıyor.

Bu kapsamda geçici bakımevine gelen sokak köpeklerinin gerekli tedavileri yapılarak, doğal hayata bırakıldı.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Belediye bünyesinde faaliyet gösteren hayvan bakımevi sayesinde sokak köpeklerini kısırlaştırıyoruz, tedavilerini yapıyoruz ve hayvan dostu bir belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Hayvanları koruyup kollamak vazifemiz olmalı diyen Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Merhamet eden merhamet bulur. Hadis-i Şerif'te buyrulduğu gibi "Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin." değer görmek istiyorsak, değer vermeliyiz. İhtiyaçlarını dahi söylemekten aciz, yeryüzünün meleklerine "Can dostlarımıza" sahip çıkarsak,  merhamete, layık olabiliriz. Yaratılan her şey güzeldir, sevip koruyalım." dedi.