Riskli alan tespit çalışmaları devam ediyor.

Belediyemiz tarafından yürütülen riskli alan tespit çalışmaları devam ediyor.

İlçe merkezinde yapılan inceleme sonucunda riskli alan dahilinde olduğu tespit edilen ve kentsel dönüşüm kapsamına giren binalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde çalışma başlatıldı.

Belediyemiz bu amaçla kentin nefes alacağı, tarihi dokuya uygun bir alan olarak düzenlediği Orta Çarşı Kasaplar Çarşısı çevresinde riskli alan tespit çalışması başlattı.

Orta Çarşı Riskli Alan Peyzaj Düzenleme projesi'nde riskli alanda kalan bölgede çalışmalarını yürüten belediyemiz kamulaştırılması gerçekleştirilecek olan Ziraat Bankası ile orta çarşı girişinde ki yapıları yıkarak burada şehrin kalbi olacak, Boyabat'ımıza yeni nefes alanları oluşturacak büyük bir meydan düzenlemesi için çalışma başlattı.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, Boyabat'ı tarihiyle kültürüyle birlikte inşa edeceğiz

Yaşanabilir şehir bilinciyle çalışmalarını yürüttüklerini, fakat bir takım engellemelerle karşılaştıklarını ifade eden Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Orta Çarşı Riskli Alan Peyzaj Düzenleme Projesi'nde riskli alanda kalan bölgede çalışmalara başladık. Burada ki yapı sahibi kardeşlerimizin birçoğuyla görüşerek, anlaşma sağladık. Fakat bu çalışmalar esnasında belediye olarak bir sürü engelleme ve zorluklarla karşılaştık. Bunu yapanlar Hz. Mevlana'nın tabiriyle, "Gülün güzelliğini görmeyip, dikenine takılan" cahil kimseler. Biz orta çarşı tarihiyle, eski ihtişamlı günlerine kavuşsun, otoparkıyla, meydanıyla cazibe merkezi haline gelsin, yaşanabilir bir şehir olsun diye çalışırken birileri ise Boyabat gelişmesin, orta çarşı hep böyle kalsın istiyorlar. Bu kimseler şunu iyi bilsinler ki, Boyabat'ın kaderini kimseye teslim etmeyeceğiz. Boyabat'ı Boyabat'lılarla birlikte tarihiyle, kültürüyle inşa edeceğiz. Vaad ettiğimiz projeleri bir bir hayata geçireceğiz." diye konuştu.