Boyabat'ta "Nostaljik Berber Dükkanı" hayata geçiyor

Boyabat Belediyesinin kültür projeleri arasında yer alan “Boyabat Belediyesi Nostaljik Berber Dükkanı" hayata geçiyor.

Boyabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası toplantı salonunda bu mesleğe gönül vermiş berberlerle bir araya gelen Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Başkanımız Çakıcı, " Belediyemiz kültür projeleri arasında bir de “Nostaljik Berber Dükkanı” kurmak var.  Geleneksel meslekler arasında yer alan ve bir zamanlar cerrahlık yapma yetkisine dahi sahip olan berberlik mesleği Boyabat’ta da kadim bir geçmişe sahip. Berberler geçmişin kültür taşıyıcılarıdır ve bu dükkânlar da kültürün aktarıldığı ortamlar olma özelliği taşımaktadır. Git gide önemini kaybeden berberlik geleneği gerek sergilenecek olan araç gereçleriyle gerekse topluma kattığı kültürel değerler bütünüyle bu müzede anlatılacaktır." dedi.

Değerlerimize sahip çıkıyoruz

Berberlik geleneğini görsel araç gereçleriyle ve topluma kattığı değerleriyle anlatılacak  bu müzede geçmişin izlerini görmek mümkün olacak, bizim için önemli olan şehrimizi geçmişimizin değerleriyle barışık bir şekilde geleceğe taşımak. Bu nedenle tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkıyoruz, çıkmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.