Tarihi çarşının restorasyonunda önemli adım

Samsun Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürü Ali Sarıalioğlu tarihi orta çarşı da incelemelerde bulunmak üzere Boyabat'a geldi.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı ile birlikte tarihi çarşıyı gezen Samsun Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürü Ali Sarıalioğlu, "Eylül-Ekim ayı gibi tarihi orta çarşının restorasyon ihalesinin yapılacağını, restorasyon sonrasında da tarihi çarşının eski ihtişamına ve kimliğine kavuşacağının müjdesini verdi."

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı ise yapmış olduğu açıklama da, "Değerlerimizi, kültürümüzü yaşatmamız gerekir. Tarihi çarşımız bizim için büyük bir zenginlik. Biz çarşıda büyüdük. Çarşı da bizimle büyüdü ve gelişti. Bu değerin hayata kazandırılması için hepimizin gayret etmesi gerekir. Samsun Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürümüz Sn. Ali Sarıoğlu ile birlikte orta çarşımızın esnaf ve eşrafına ziyarette bulunduk. Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürümüz Sayın Ali Sarıalioğlu'nun gayretleri bizlerin de takipleriyle Eylül Ekim ayı gibi orta çarşımızın restorasyon ihalesi tamamlanmış olacak. Sonrasında yapılacak restorasyon çalışmasıyla birlikte tarihi orta çarşımız eski ihtişamına ve kimliğine kavuşacaktır." dedi.

Samsun Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürü Ali Sarıalioğlu yapılan incelemeler sonrasında, orta çarşı esnaf ve eşrafıyla bir araya gelerek bir süre sohbet etti.