Boyabat'ta sokak hayvanları sahipsiz değil

Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Ambulansı hayvanların yardımına koşuyor.

Belediyemizin "Sokağın Köpeği Değil, Mahallenin Sakini" sloganıyla başlatmış olduğu sokak köpeklerine sahip çıkma projesi vatandaşlardan büyük takdirini topluyor.

Hayvan ambulansı ile yaralı, hasta ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarına yerinde müdahale edilirken, Hayvan Tedavi Aşılama ve Bakım ünitesinde, sokak hayvanlarının aşılama ve küpeleme uygulaması devam ediyor.

Belediyemiz Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğünce yapılan açıklamada; "Sokak hayvanları belediyemiz tarafından kontrollerinin, gerekli tedavilerinin ve aşılarının yapılması, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi için Hayvan Ambulansı ile toplanarak Hayvan Tedavi Aşılama ve Bakım ünitesinde konaklayabilmektedir. Bu uygulama çerçevesinde son bir ay içerisinde sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve aşılama çalışmalarıyla 30 köpekte aşılama ve küpeleme uygulaması yapılmıştır. On tane köpek sahiplendirilerek yeni ailelerine kavuşturulmuştur" denildi.

Sahiplenin Can Dostunuz Olsun…

Boyabat Belediyesi hayvanseverlere de çağrıda bulunarak;

"Boyabat'ta ki barınaklarda tedavileri tamamlanan, kısırlaştırılan ve işaretlenen köpekler istendiği takdirde sahiplenilebilir. Yuva arayan köpeklere sahip çıkmak isteyen hemşerilerimiz belediyemize müracaat ederek bu köpekleri sahiplenebilirler. Sahiplenin " can dostunuz olsun" denildi.