Kasaplar Çarşısında Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

Boyabat Tarihi Çarşısının yeniden canlandırılması ve cazibe merkezi haline getirilmesi için başlanan restorasyon projesi hızla sürüyor.

Proje çalışmaları Kasaplar Çarşısı diye bilinen alanda eski binaların cephelerinde yenileme çalışmalarıyla devam ediyor.

Kasaplar çarşısında eskiden belediye olarak kullanılan binada yöresel mimariye uygun malzemeler kullanılarak binanın estetik bir görünüme kavuşturulacağını belirten Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, “Söz verdik, yapıyoruz, laf değil, iş üretiyoruz, çarşıda tarih yeniden canlanacak” diye konuştu.

Başkanımız Çakıcı; "Boyabat çarşısının tarihi geçmiş yıllara dayanıyor. Seçildiğimizde söz vermiştik. Tarihi çarşıyı restore ederek, esnafımızın ve hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Kasaplar Çarşısı restorasyonunda hayırlısıyla sona geldik. Hedefimiz çarşının tamamının restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıdır" diye konuştu.

Belediyemiz Basın Halkla İlişkiler Bürosu'ndan yapılan açıklamada; eski belediye hizmet binasının restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Boyabat Belediyesi Kültür ve Sanatevi olarak hizmet vereceği belirtildi.