Kaya Camii restorasyonunda sona doğru

Boyabat genelinde hayata geçirdiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi yaşatmayı kendisine gaye edinen Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, 1192 yılında inşa edilen Kaya Camii’nin restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, büyük bir özveri ve gayret içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda caminin günümüze yeniden kazandırıldığını söyledi.

Medeniyetimize sahip çıkıyoruz

Belediyemizin ilçe genelinde başlatmış olduğu restorasyon çalışmalarının şehir kültürünün yaşatılması ve medeniyet değerlerine sahip çıkılması adına önemli bulduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, " Biz öncülük ettik. Çok şey başarıldı. Şimdi tüm kurumlar bu konuda hassas. Ecdad yadigarı eserlerin ihyası ve yaşatılması için tüm kurumlar restorasyon çalışmalarına ayrı önem veriyor. Son olarak, Kaya Camii’nin restorasyon çalışmaları da tamamlanmak üzere. Bu önemli çalışma ile medeniyetimizin gün ışığına çıkarılmasına, yaşatılmasına ve ecdadımızın eserlerine, dolayısıyla tarihimize sahip çıkmış oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, Kaya Cami restorasyon çalışmalarının kısa zamanda tamamlanacağ��nı ve caminin en yakın zamanda ibadete açılacağını söyledi.