Çocuklarımız Kur'an ile hemhal olmalılar

Kur'an'ı hıfzederek başarı sağlayan genç hafızlar için Boyabat'ta hafızlık icazet merasimi düzenlendi.

Boyabat İlçe Müftülüğünce Merkez Beyazıt Camisi'nde düzenlenen hafızlık icazet merasiminde konuşan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı," Sizin En Hayırlınız Kur’ân-ı Öğrenen ve Öğretendir. ”Boyabat Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu Hâfızlık İcazet Merasiminde siz kıymetli genç hafız kardeşlerimizin belgelerini takdim etmek üzere biraraya geldik. Bu güzel arkadaşlarımızın Kuran ile hemhal olmasının mutluluğunu yaşadık. Gecelerini gündüzüne ekleyip sabrettiler. Sonunda da hayatlarını, bu genç yaşta Peygamber mesleğine adadılar. Onlar birer Kuran bülbülleri olarak vatanına ve milletine hizmet edecekler. Rabbim sayılarını arttırsın. Hafızlarımızı her yıl olduğu gibi Belediye olarak yine UMRE ile ödüllendirdik. Bu anlamda hayatlarının baharını Kur’an’a adamış bu genç hafızlarımızı yetiştiren hocalarımıza ve çocuklarımızı bu kutlu yola sevk eden ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Allah bizleri Kuran’ı okuyan, anlayan ve yaşayanlardan eylesin." diye konuştu.

Programda; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Vekili Osman Alpaslan ve Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş hafızlık ve önemine değinen konuşmalarda bulundular.