Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'dan Mevlid Kandili Mesajı

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, 19 Kasım Pazartesi gününü, Salı’ya bağlayan gecenin Mevlid Kandili olması sebebi ile yayınlamış olduğu mesajda “Mevlid Kandiliniz milletimiz için hayırlara vesile olsun“ dedi.

Belediye Başkanımız Çakıcı, "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım sözüne mazhar olan, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgililer sevgilisi Peygamber-i Zişan Efendimize salat ve selam gönderiyorum." İslam âleminin bu gece Peygamber efendimizi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) ‘nin dünyaya gelişini, âlemleri şereflendirdiği bu mübarek günü  kutladığını kaydetti.

Başkanımız Çakıcı, Peygamber Efendimiz Rebıuvlevvel ayının 12. sinde dünyaya teşrif ettiğini ve bu itibar ile bu ayın 12. gecesi Hicri senesinin ilk kandili olduğunu ifade ederek, bu akşam Peygamberimiz (S.A.V) ‘in teşriflerinin idrak edileceğini ve bu gecenin manevi zenginliğinden istifade etmek gerektiğini sözlerine ekledi.