Katı Atık Tesisi hayata geçiyor

Durağan, Saraydüzü ve Boyabat ilçelerinin tüm çöplerinin tek bir merkezde toplanması amacıyla yapılacak Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinin hayata geçmesi için çalışmalar sürüyor.

Boyabat Doğuca Köyü Kuzveren Mevkinde kurulacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi için gerekli olan ödenek İller Bankası A.Ş. Ve Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı hibe desteği ile İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlük tarafından temin edildi.

Yaklaşık maliyeti 24 milyon TL'ye mal olacak Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisinde 3 ilçenin tüm çöpleri toplanacak. Çöp transfer merkezlerinden alınacak çöpler, Doğuca Köyünde kurulacak olan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisine nakledildikten sonra burada ayrıştırılarak bertaraf edilecek.

Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi için çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük'ü ziyaretleri sonrasında, sosyal medya hesabından konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamasında konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi; "#YAKIŞIR BOYABAT’IMA..Boyabat’ı Geleceğe Hazırlıyoruz. Boyabat - Durağan - Saraydüzü İlçelerimizle ortaklaşa yürüttüğümüz Vizyon Projelerden biri olan Çöp Ayrıştırma Tesisi (Katı Atık Bertaraf Tesisi) Milletvekilimiz Sayın Dr Nazım Maviş’in üstün gayretleri ile ihale aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak ve ilkbaharda inşaatına başlanacaktır. İlçemize Hayırlı olsun .. Başka Boyabat Yok.. SİZE DEĞER " denildi.