İnönü İlkokulu Öğretmenevi oluyor

Boyabat ilçesinde olan ve bir süre önce eğitime ara verilen İnönü İlkokulu restore edilerek Öğretmenevi olarak hizmet verecek.

Aslına uygun olarak yapılacak olan restorasyon ile yıllar içerisinde kaybolan tarihi doku Öğretmenevi ile birlikte tekrar Boyabat'ın simgelerinden biri haline gelecek.

Konu ile ilgili olarak basın büromuza açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Boyabat'a yapılan bütün hizmetlerin takipçisi olduklarını söyledi.

Başkan Çakıcı, şehrin kiracısı değil ev sahibiyiz

İnönü İlkokulu'nun öğretmenevi olarak restorasyon projesinin Samsun Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandığını belirten Başkan Çakıcı, "Milletvekilimiz Sayın Nazım Maviş tarafından konu yakından takip edilmektedir. Kendisinin özverili gayretleriyle Samsun Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından İnonu İlkokulu'nun ogretmenevi olarak proje çalışması onaylanmıştır. İnşaallah yapım çalışmalarına 2019 yılı içerisinde başlanacaktır. Bizler şehrin kiracısı değil ev sahibiyiz. Koruyacak ve yaşatacak olan da bizleriz." dedi.

Başkan Çakıcı'dan Maviş'e teşekkür

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş'e de teşekkür eden Başkan Çakıcı, paylaşımında, "Boyabat kimliğine kavuşuyor. Bu ülkenin hayallerine inanan Ak kadrolar, Boyabat'ın geleceğini inşa ediyor. İNÖNÜ İLKÖ��RETİM OKULU; Tarihi binası, bahçesi ve çevre düzeni ile ÖĞRETMENEVİ olarak aslına uygun bir şekilde restore ediliyor. Projenin hayata geçmesinde büyük pay sahibi olan AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sn. Dr. Nazım Maviş'e ilçem ve şahsım adına şükranlarımı sunarım. Boyabat'ımıza Hayırlı Olsun." ifadelerine yer verdi.