Başkanımız Çakıcı eczaneleri gezdi

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, “14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü" dolayısıyla ilçede hizmet veren eczaneleri gezdi.

Türkiye'de Akademik eczacılık eğitiminin başladığı tarih olarak bilinen 14 Mayıs tarihinin Eczacılık Günü olarak kutlandığını kaydeden Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, 25 Eylül tarihinin de tüm dünyada ortak olarak Dünya Eczacılık Günü olarak kutlandığını söyledi.

İlaçların şifa kaynağı olabileceği gibi bilinçsizce kullanımının ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verebileceğinin unutulmaması gerektiğini hatırlatan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı: "İlaç sadece eczaneden alınmalı, ilaç kullanırken de komşunuzu değil, eczacı ve doktorunuzu dinlemelisiniz. İşte tam da bu noktada Eczacılarımıza büyük görevler düşmektedir. Sağlığımız açısından bizlere danışmanlık görevi gören tüm eczacıların 14 Mayıs Dünya Eczacılık Günü" nü kutluyorum" dedi.

Başkanımız Çakıcı eczacılar ziyareti akabinde ilçemizde ki gözlükçüleri de gezerek işlerinde kolaylıklar diledi.