Boyabat'ın duvarları süsleniyor

Boyabat'ta görüntü kirliğine neden olan duvarlar belediye tarafından süsleniyor.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Duvar süsleme çalışmalarındaki amacımız; Boyabat'ımıza Yenimahalle tarafından girildiğinde bu yol güzergahından geçen vatandaşlarımızın o duvarlara bakınca güzel bir görüntüyle karşılaşmaları, ilçemizin güzelliğine güzellik katmaktır”dedi.

Adnan Menderes Bulvarı, Yenimahalle mevkisinde çalışmalarına devam edilen duvar süslemeleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Boyabat Belediyesi estetiğe çok önem veriyor. İlçemize Yenimahalle'den girildiğinde bizleri karşılayan park yanında ki o beton duvarlar  estetik açıdan görüntü kirliliği oluşturuyordu. Güzel bir görüntü arz etmiyordu. Buralardaki görüntü kirliliğini bir takım figürlerle, görsel çalışmalarla duvar yüzeylerine şekil vererek ortadan kaldırmak için çalışma başlattık. Amacımız; Boyabat'ı daha estetik, daha çevreci ve daha yaşanılabilir bir kent yapmak. Betonun kirliliğinin yerine güzellikleri ön plana çıkarmak. Çalışmalar bittiğinde caddeden geçen vatandaşlarımızın o duvarlara baktığında güzel bir görüntüyle karşılaşmalarıdır” şeklinde konuştu.

Çakıcı, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek 3-4 ay gibi kısa bir zaman zarfında duvar süsleme çalışmalarının tamamlanacağını belirtti.