"Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunlarımız"

Belediyemiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı dolayısıyla çocukluğumuzun en değerli hatırası olan geleneksel çocuk oyunlarını yeni nesillerle buluşturuluyor.

Çocukluğumuzun oyunları dendiğinde eminim çocuklarımız heyecanlanacak, biz büyüklerin ise yüreğinde inanılmaz bir özlem oluşacak. Belediyemizin Önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi amaçladığı bu şenlik eminim 7'den 70'e herkesi çok mutlu edecektir.

"GEÇMİŞİ BUGÜNDE YAŞAMAYA BEKLİYORUZ"

Belediyeciliğin her alanındaki farklı etkinlikleri Boyabat'lılarla buluşturan Belediye Başkanımız Şefik ÇAKICI yaptığı açıklamada; "Her alanda önceliğimiz geleceğimiz olan çocuklarımızdır. Çünkü biliyoruz ki Güçlü Çocuklar Güçlü Gelecek demektir ve bu bağlamda teknoloji ağıyla sarmalanan çocuklarımızın Kültürümüzün önemli bir parçası olan sokak çocuk oyunlarını, en azından tanıması ve bu geleneğin yok olmamasını amaçlıyoruz. Okuldan çıkar çıkmaz çantamızı bıraktığımız gibi sokaklara fırladığımız o günlere ait bu oyunlar aslında çocuklarımızın gelişiminde çok önemli bir role sahiptir.
         Bu oyunlar, çocuklarımızın dünyasında sorumluluk alma duygusunu geliştirme, özgüvenlerini artırma, kişisel becerilerini geliştirme, karar verme duygularını perçinleme, paylaşmayı aşılama ve sosyalleşmeleri adına çok önemli kazanımlar sağlamaktadır. Düzenleyeceğimiz bu organizasyonla çocuklarımızın hayatına küçük bir dokunuşta bulunmak, onları en azından bu değerlerle tanıştırmak istiyoruz. Tüm hemşerilerimizi 21-22-23 Nisan Tarihlerinde Saat: 09.30 ile 18.00 arası İnönü Okulu Bahçesine  'Gelenekten Geleceğe Çocuk Oyunları Şenliği' ile geçmişi bugünde yaşamaya bekliyoruz."
dedi.