Boyabat'ta sokak köpekleri aşılandı

Belediyemiz sokak köpekleri için yaz öncesi kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme çalışması başlattı.

İlçe genelinde yürütülen çalışmalarda sokak köpekleri tek tek toplanarak belediyemize bağlı hayvan barınağında her türlü aşılama ve tedavilere yapılarak doğal hayata bırakıldı.

5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmeliğin belediyelere yüklemiş olduğu sorumluluk dâhilinde barınak hizmetlerini sürdüren belediyemiz, “Sokak Hayvanlarını Aşılama ve Kısırlaştırma Projesi” kapsamında sokak köpeklerini  kısırlaştırma ve aşılama çalışmasını gerçekleştirdi.

Belediyemiz tarafından özel bir şirket ile protokol yapılarak gerçekleştirilen çalışmada, barınağa getirilen sokak köpekleri bayıltılarak kısırlaştırma işlemine tabi tutuldu.

Beş kişilik uzman ekiple bir hafta süren çalışmada, sokak köpeklerinin kuduz, iç ve dış parazit aşılarının uygulanmasının ardından köpekler doğal ortamlarına geri bırakıldı.

Konu ile ilgili olarak Belediyemiz Basın-Halkla İlişkiler Bürosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  "Son günlerde ilçemizde başıboş sokak köpeklerinin artması üzere ilçemizde 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği sokak köpekleri belediyemiz tarafından ilçemize getirilen uzman bir ekipce çağımıza uygun yöntemlerle yakalanarak kısırlaştırılıp, aşılanıp, paraziter iğneler yapılıp kulakları küpelenerek tekrar doğal ortamlarına bırakılmıştır. Bu çalışmalar sonucu Boyabat'ımızda artık köpek üremesi kontrol altına alınmış iç dış paraziter iğneler yapılmış yani sağlık kontrolünden geçirilmiş olarak sokaklarımızda yaşamaları sağlanmıştır. Bu çalışmalar her ne kadar direk hayvanlarla alakalı olsa da burada asıl amaç insan ve halk sağlığıdır. Hayvan ve insan sağlığına her daim önem veren belediyemiz bu ölçüler doğrultusunda çalışmalarına devam edecektir" denildi.