Çanakkale Platosuna yoğun ilgi

Çanakkale Zaferi'nin 103'cü yıl dönümü dolayısıyla belediyemiz tarafından Çanakkale Savaşları ve Zaferini anlatan plato kuruldu.

Çanakkale Platosu etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunuşuyla başladı. Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim sonrasında Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam tarafından dua yapıldı.

Günün anlam ve önemi üzerine ilk sözü alan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, programa katılan misafirleri selamladıktan sonra, bu akşam bir daha dönmemek üzere giden en şerefli kahramanları yad etmek üzere buradayız diyerek, Çanakkale ruhunun Boyabat'ta yaşatıldığını ifade etti.

İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy ise yaptığı konuşmasında Çanakkale Zaferi etkinlikleri için belediye başkanı ve emeği geçen herkesi kutladıktan sonra "Bu gün Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünü hep beraber milletçe büyük bir gurur ve onurla kutluyor, Çanakkale destanının kahramanlarını, aziz şehitlerimizi hep beraber rahmetle, minnetle şükranla yad ediyoruz.

Son konuşmayı yapan Sinop Valisi Hasan İpek "Anadolu'nun ilk şehidini 675 yılında Seyyid İbrahim Bilal Hazretlerini bağrında barındıran Sinop'umuzun ve Türkiye'nin Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda en fazla şehit veren 4. ilçesi olan Boyabat'ın çok değerli hanımefendileri. beyefendileri sizlerle böyle müstesna bir gecede birlikte olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu belirtirken sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" diyerek başladığı konuşmasına devamla,

"Bu organizasyonu yapan belediye başkanımız Şefik Çakıcı kardeşime Boyabat'ın gazi ve şehitlerine yakışır ve Boyabatlılar'ın bu vatan için neler yaptıklarını gösterir bir şekilde güzel bir organizasyon yaptığı için gözlerinden öpüyorum, tebrik ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen çok değerli yönetmenlerimize, görevlilerimize, öğrencilerimize ve katılımlarınızdan dolayı hanımefendilere ve beyefendilere çok teşekkür ediyorum.

Yine bu gün sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale'de ayak açıklığı 2 bin 23 metre uzunluğundaki bir köprünün temelini attı. Yani devletimiz bir yanda savaşırken bir yanda da böyle büyük yatırımlar yapabilecek hale gelmiş. Artık devletimiz de milletimiz de güçlü.Bu şekilde iki müjdeyi de almış olduk.

Ben tekrardan bu alanı doldurduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmalar sonrasında şair Orhan Kılıç tarafından müzik eşliğinde Çanakkale Destanı konulu şiirler okundu. Bağlama eşliğinde Çanakkale konulu türküler dinletildi.

Programın son bölümünde Vali İpek'in komutuyla alanda bulunan temsili işgalcı ve Türk askerlerinin çarpışması canlandırıldıktan sonra program sona erdi.

Çanakkale Zafer Platosu proramına ayrıca Durağan İlçe Kaymakamı Akın Oruç, Saraydüzü İlçe Kaymakamı : Muhammed Serkan Şahin, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Halil Altıntaş, Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Boyabat Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Mermerci, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, daire amirleri, şehit ve gazi yakınları ve vatandaşlar katıldılar.