Belediye Başkanımız Çakıcı'nın 12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabülünün 97. yıl dönümü mesajı

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabul edilişinin 97.yıldönümünü yapmış olduğu basın açıklaması ile kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin kahramanlığının destanıdır. Canları ve kanlarıyla bizlere bu toprakları vatan yapan şühedanın Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadelesi ve inancının sembolüdür.

İstiklal Marşı; devletin hakimiyetini, bağımsızlığını ve şerefini temsil ettiği için bizlerce kutsaldır. Bu duygu ve düşünceleri destanlaştıran istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı’nın zor zamanlarında bütün bir millete tercüman olmuştur. O zor zamanlarda umudunu ve inancını asla kaybetmeyen Akif, Milli Mücadele’nin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdecisi olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 97. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.