Şap Tehlikesi Sebebiyle Boyabat Hayvan Pazarı Kapatıldı

Boyabat'a sınır olan bazı ilçelerde çıkan Şap Hastalığının, yayılma eğilimi göstermesi üzerine Hayvan Pazarı kapatıldı

Boyabat İlçe Tarım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu'nca, şap hastalığının yayılma eğilimi göstermesi üzerine tedbir olarak Boyabat Belediyesi Hayvan Pazarı kapatıldı.

Kapatılma kararının alınmasının nedeni ise Boyabat'a sınır olan bazı ilçelerde çıkan Şap Hastalığının yayılma eğilimi göstermesi, hastalığın daha çok işletmelere yayılmaması, yetiştiricilerin mağdur olmaması için kararın alındığı belirtildi.

Boyabat Tarım İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Boyabat İlçesi Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunun 08/02/2018 tarihinde aldığı karar gereği Boyabat ilçemize sınır olan bazı ilçelerde sirayet eden Şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla Boyabat Hayvan Pazarı 08/02/2018 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılmıştır. İlgili ve yetkililere ilanen duyurulur." denildi.