Kolazçayı kaldığı yerden

Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü’nce geçen yıl başlatılan Boyabat Kolaz Çayı ıslah çalışmaları Haziran ayında kaldığı yerden devam edecek.

Belediyemiz ve DSİ 7. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonrasında Kalebağı mesire alanından başlatılan ıslah çalışmalarına yağışların başlamasıyla birlikte Kırkkızlar Kayası arasında ara verilmişti.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı Kolazçayı Islahı için ödenek talebi ve 2. Kısım çalışmalarının başlatılması ile ilgili olarak Samsun DSİ 7.  Bölge Müdürü Nazmi Koçak'la bir araya geldi.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı yapılan görüşmeler neticesinde, Kolaz Çayı ıslah çalışmalarına Haziran Ayı içerisinde kaldığı yerden devam edileceğine belirtti.

Kolaz Çayı’nın ıslah edilmesinin çok geç kalınmış bir çalışma olduğuna dikkat çeken Başkanımız Çakıcı, "Bizden önce ki belediye başkanlarımızın da bu konuda büyük gayretleri oldu. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Nasip bizeymiş. Uzun uğraşlarımız sonrasında ıslah çalışmalarında belli bir mesafe aldık. Haziran Ayı içerisinde başlayacak 2. Kısım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kolazçayı güzelliğine güzellik katacak inşaallah." diye konuştu.

Kolazçayının Islahı ile  Boyabat'ta kangrene dönmüş bir sorunun da son bulduğunu ifade eden Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Projenin hayata geçmesinde büyük emek sahibi Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na, AK Parti Sinop Milletvekilimiz Sn. Nazım Maviş'e, İlçe Kaymakamımıza, ilçe başkanımıza ve DSİ yetkililerine ilçem adına sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.