Kasaplar Çarşısı'nda ilk kazma vuruldu

Boyabat'ta tarihi orta çarşının yeniden canlandırılması adına başlatılan "Kasaplar Çarşısı” restorasyon çalışmalarında ilk kazma vuruldu.

Proje çalışmaları eski Kasaplar Çarşısı diye bilinen alanda start aldı ve eski binaların cepheleri yenilenmek üzere sökülmeye başlandı. Bu alanlarda yöresel mimariye uygun malzemeler kullanılacak. Binaların estetik bir görünüme kavuşturulacağı belirtilirken, çalışmaların 2018 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

SÖZ VERDİK YAPIYORUZ!

“Söz verdik, yapıyoruz. Laf değil, iş üretiyoruz, çarşıda tarih yeniden canlanacak” ifadesini kullanan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı; "Biliyorsunuz bizim seçim öncesinde vaat ettiğimiz 40 projemiz vardı. Bunların bir çoğunu hayata geçirdik. Bunlardan bir tanesi de orta çarşının restorasyonu. Bunun da ilk adımını Kasaplar Çarşısı restorasyon çalışmaları ile başlattık.  Rabbim nasip etti. Besmele ile ilk kazmayı vurduk. Çalışmalar hızla devam ediyor, orta çarşıyı en kısa zamanda aslına uygun cazibe merkezine dönüştüreceğiz “ dedi.

Kasaplar Çarşısında başlanan restorasyon çalışmalarını Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı yerinde inceledi. Çarşıda ilk olarak çatıların sökülmesine başlanırken, daha sonra tarihi çarşının alt yapı, aydınlatma, çevre düzenleme, elektrik tesisatın yer altına alma ve dükkanların giydirme kısmıyla devam edeceği belirtildi. Başlatılan proje kapsamında eski çarşının restore edilmesini olumlu karşılayan esnaf, çalışmalar bittikten sonra eski çarşının tekrar canlanmasını arzu ettiklerini soyledi.