Kasaplar çarşısında restorasyon çalışmalarına başlanıyor

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, yapılan çalışmalar sonucunda, tarihi Boyabat çarşısında yok edilen tarihi dokunun yeniden canlanacağını ve bununla ilgili çalışmalara da ilk olarak kasaplar çarşısında başlanacağını söyledi.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, “Boyabat’ta, geçmişin izlerini takip etmeye ve yaşatmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki, geçmişe sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Kasaplar Çarşısında yok edilen tarih yeniden canlanacak. Bir mezbelelikten, çok güzel bir tarihi çarşı ortaya çıkacak. Bu proje ile bir sözümüzü daha gereğini yerine getiriyoruz. Restorasyon ihalesi sonrasında yüklenici firmaya yer teslimi yaptık. 3 Ocak'ta, yarın restorasyon inşaatımız başlayacak ve Boyabat, inşallah yıl sonunda muhteşem bir Kasaplar Çarşısıyla tanışacak. Boyabat yaşanabilir, imrenilen bir şehir olacak” dedi.

Başkanımız Çakıcı, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda ise Boyabat'lılara çağrıda bulunarak, "#Maziden Güzel Bir Anınız Kalsın. İlçemizin tarihi dokusunun en güzel örneklerinden kasaplar çarşısında restorasyon çalışmalarına başlanıyor. İleri ki yıllarda, aklınızın bir köşesinde, sakladığınız yerden çıkartıp sarıldığınız bir anınız olmasını istiyorsanız...Şimdiden...Fotoğraf makinelerinizi hazırlayın...Resim çekilin anılarda yerini alsın...İşte restorasyon çalışmalarına başlamış olduğumuz KASAPLAR ÇARŞISI...İlçemize Hayırlı Olsun..." paylaşımında bulundu.