Meydan Projesinde 2. etap çalışmaları başladı

Meydan Projesinde 2. etap çalışmaları başladı.

35 Milyon TL’lik Boyabat Kent Meydanı Projesi'nin 2'nci etap çalışmalarının yapılacağı alanda hafriyat alımı çalışmaları başlatıldı.

İlçemizin kent dokusuna uygun yeni bir meydan için çalışma başlatan Belediyemiz, projenin ikinci etabı olan "Kent Meydanı, Kapalı Otopark ve Ticari Birimler İnşaatının yapımı için iş makinesi ile hafriyat alımına başladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Meydan projesinin 2 etapta yapıldığını ifade ederek, birinci etabı tamamlanmakta olan proje kapsamında kamu kurumları tek çatı altında toplanırken, 2'nci etap çalışmalar kapsamında ise yıkılan belediye binasının yerine 700 araçlık otopark, ticari birimler ve meydan yapılacağını söyledi.

2'nci etap çalışmaları kapsamında hafriyat çalışmalarının başlatıldığını belirten Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "15 bin metre kare alan üzerine kurulacak olan alanda başta kaymakamlık ve belediye hizmet binaları olmak üzere kamu kurumlarının tek çatı altında toplanacağını belirtti.

2018 yılı ortalarında 1. etabı oluşturan çalışmaların son bulacağını ifade eden Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, 2. etap çalışmalarıyla da ilgili olarak; ihalesini yaparak yüklenici firmaya yer teslimi yaptığımız "Kent Meydanı, Kapalı Otopark ve Ticari Birimler İnşaatı"na ise Bismillah diyerek başladık. Şuanda alanda hafriyat çalışmaları devam ediyor. Boyabat'ın ve Boyabat'lının gururu olacak bu projeyi hayata geçirmek adına var gücümüzle seferberiz. İnşaallah bunun gururunu hep birlikte yaşayacağız. 2018 yılı içerisinde meydan projesini Boyabat'ımıza kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanımız, ayrıca hafriyat çalışmalarının yapıldığı alanda bulunan minibüs ve taksi durağının da başka bir bölgeye taşınması için çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.