15 Engelli İçin Anlamlı Tatil

Göreve geldiği günden bu yana engelliler için yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Boyabat'ı ilklerle buluşturmaya devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu yıl bir ilke imza atarak 15 engelli kardeşimizi 5 günlüğüne Samsun'a  gönderdik. Boyabat Kaymakamlığınca ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz program kapsamında, engelli kardeşlerimizin ulaşım dahil olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılayarak günlük hayatın stresinden uzaklaşarak unutamayacakları bir gün yaşamalarını gaye edindik. Engelli kardeşlerimiz ve refakatçileri Samsun'un görülmeye değer tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek, havuz keyfi yaşadılar. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz oldu" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞEFİK ÇAKICI; “ENGELLİLER İÇİN YAPTIĞIMIZ HER ŞEY, ONLARIN HAKKIDIR”

Samsun Maviş Işıklar Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Kampında  aileleri ile beraber 5 gün boyunca özel eğlence ve rehabilitasyon programına katılan 15 engelliye bu tür programların büyük moral olduğunu söyleyen Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, “Göreve geldiğimiz günden bu yana gerçekleştirdiğimiz projeler ile engelli kardeşlerimizin yüzünü güldürmeye ve sosyal hayatta aksayan taraflarını doldurmaya çalışıyoruz. . Bu sene ilk defa düzenlediğimiz  tatil projesi neticesinde çok pozitif geri dönüşler aldık, tatil boyunca engellilerimizin böyle bir motivasyona ne kadar ihtiyaç duyduklarını görmüş olduk. Bu programlara katılan engelliler büyük moral depoluyorlar.  Bizim onlardan herhangi bir beklentimiz yok, yalnızca engelli kardeşlerimizin yüzlerindeki gülümsemeyi görmek bizi mutlu ediyor. Boyabat Belediyesi olarak verdiğimiz sözü yerine getirerek, bu sene ilk defa kalabalık bir grupla Samsun’a gittik. 15 engelli kardeşimizin 5 gün boyunca günlük yaşamın stresinden uzaklaşarak tatil yapmasını sağladık. Bizler hayatın her anında, tüm sıkıntılarında engelli kardeşlerimizin yanlarındayız. Engellilerimiz için yaptığımız bu tür etkinlikler; onlara sunulan bir nimet değil, onların hakkıdır.” şeklinde konuştu.